Hello!

Ma bucur ca esti aici, sper ca retetele mele sa fie o sursa de inspiratie pentru tine.

marți, 1 noiembrie 2011

Tocanita lui Bunicu'




Odata cu sosirea anotimpului rece,putem gati mancaruri mai "tari", mai consistente...Unul dintre felurile de mancare gatite la noi in familie este aceasta gustoasa tocanita. Se prepara din ciolan de porc afumat,de casa sau...nu...la fel de buna este si cu ciolan din comert.O mancare simpla dar care,cu siguranta nu va va dezamagi!
avem nevoie de:
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 2 cepe mari
  • 1 cartof mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute(optional)
  • sare 
  • piper
  • 2 lingurite faina alba
Procedam in urmatorul fel:
Pentru ca ciolanul fierbe mai greu,apelam la oala de fiert sub presiune,unde adaugam apa doar cat sa acopere ciolanul si fierbem cam o ora.Scoatem si dezosam...
tocam marunt ceapa si o prajim in putin ulei,punem boia de ardei si carnita de ciolan

adaugam cartoful curatat si  taiat cubulete mici si punem supa rezultata de la fierberea ciolanului
pentru a lega sosul ,dizolvam faina cu putina apa rece,adaugam si usturoiul pisat,potrivim de sare si piper,mai fierbem 5 minute si...gata.
Se poate servi cu mamaliguta sau...paine si muraturi.





Niciun comentariu: