Hello!

Ma bucur ca esti aici, sper ca retetele mele sa fie o sursa de inspiratie pentru tine.

luni, 29 august 2011

Supa de pui cu galuste de gris

Avem nevoie de:
  • 1 pui intreg 
  • 1 kg morcovi
  • 1 radacina de telina
  • 1 gulie
  • 1-2 radacini de pastarnac
  • 1-2 radacini de patrunjel
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 ceapa mare uscata
  • un buchet de frunze de telina si patrunjel
  • sare
  • piper (facultativ)
Curatam si spalam puiul si-l punem in 3-4 l apa rece ,la fiert cu ceapa curatata intreaga,sare si boabe de piper
 indepartam spuma care se formeaza si fierbem la foc mic ,sa nu se tulbure supa,15 minute
adaugam zarzavatul curatat si spalat,intreg,sare si fierbem cam 30 minute....

strecuram supa

morcovii si pieptul de pui ii pastram pentru salata ,restul carnitei o servim la supa..
Pregatim galustele de gris din doua oua

batem cu mioxerul albusurile spuma tare,apoi mai batem putin,pana se incorporeaza galbenusurile
punem grisul,pasta de galuste trebuie sa fie molcuta!
formam cu lingura mereu uda galustele si le fierbem la foc mic pana isi dubleaza volumul,putem pune capac pe oala...
potrivim de sare si piper ,punem putina verdeata deasupra si...gata!

O supa usoara,poate fi de regim sau... foarte apreciata de copilasi !
Urmatoarea postare este salata din pieptul de pui si morcovii fierti in supa.........







Niciun comentariu: