Supa asta.....este foarte consistenta! Mama mea,cand o gatea,ca fel doi mai facea doar o clatita,o placinta...ceva mai usor...va sfatuiesc sa faceti la fel..
Ia sa vedem cum facem...
Avem nevoie de:
- un ciolan afumat(costite afumate,merge si carne proaspata.....uneori mama facea si cu carne de oaie!!)
- 1 varza verde cam de 1-1,5 kg
- 2 cepe uscate de marime mislocie
- 1 legatura de marar verde(sau uscat)
- 1 crenguta de cimbru verde (sau uscat) depinde de anotimp
- 100 g rosii tocate pasta rustica
- 2 linguri de faina alba
- 100 ml ulei
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- smantana peste 30% grasime sau frisca
- sare
am miscat poza...sorry....
Im supa formata vom fierbe varza taiata,impreuna cu ceapa tocata fin,legatura de marar si cimbru,pe cara la final o indepartam....
Cand varza a fiert,cum spuneam ,scoatem legatura de marar si cimbru...
Facem un rantas.....noi asa gatim,sorry, in uleiul incins...nu prea tare ,se pun cele doua linguri de faina,amestecam repede de cateva ori sa nu se arda faina!!!! punem o lingurita de boia de ardei...luam de pe foc si stingem cu apa rece,nu prea multa,amestecand continuu cu un tel.....sosul format il adaugam la supa care fierbe......
punem in supa rosiile si carnitza de ciolan ...fierbem impreuna 10 minute....
adaugam smantana,potrivim de sare si mai lasam sa fiarba impreuna 2 minute.......
Optional se mai poate adauga smantana in farfurie si sorry pentru pozele miscate!!!!
PS in loc de rantas, faina se poate dizolva in apa rece....etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu