Avem nevoie de:
Pentru chiftelute
pesmetul il punem cu laptele sa se inmoaie
amestecam bine toate ingredientele
formam chiftelute
prajim in ulei incins pana devin aurii
scoatem chiftelutele prajite intr-un vas cu servete absorbante,pentru a se scurge surplusul de ulei si le pastram la cald
pentru sos avem nevoie de:
prajim in ulei ceapa tocata marunt pana devine sticloasa,punem pasta de ardei
adaugam rosiile pasta si putina apa
lasam la foc mic sa fiarba impreuna cu sare ,zahar ,piper,foaie de dafin cam 20 minute
daca dorim ca sosul sa fie mai fin,il trecem prin sita....eu il prefer ne pasat...
Pentru piuree de cartofi avem nevoie de:
cand cartofii sunt fierti,scurgem de apa si-i mixam cu unt si lapte
piureeul trebuie sa fie molcut...
Pentru chiftelute
- 1/2 kg carne de porc mai grasuta
- 1/2 kg piept de pui
- 200 g pesmet
- 200-300 ml lapte
- 3 oua
- 3 catei de usturoi
- piper
- sare
pesmetul il punem cu laptele sa se inmoaie
amestecam bine toate ingredientele
formam chiftelute
prajim in ulei incins pana devin aurii
scoatem chiftelutele prajite intr-un vas cu servete absorbante,pentru a se scurge surplusul de ulei si le pastram la cald
pentru sos avem nevoie de:
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 1 lingurita pasta de ardei iute
- 500 g rosii tocate pasta rustica
- 2-3 linguri de zahar
- sare
- piper proaspat macinat
- 2-3 foi de dafin
prajim in ulei ceapa tocata marunt pana devine sticloasa,punem pasta de ardei
adaugam rosiile pasta si putina apa
lasam la foc mic sa fiarba impreuna cu sare ,zahar ,piper,foaie de dafin cam 20 minute
daca dorim ca sosul sa fie mai fin,il trecem prin sita....eu il prefer ne pasat...
Pentru piuree de cartofi avem nevoie de:
- 1,5 kg cartofi albi
- apa
- sare
- 1/2 pachet de unt
- 100-200 ml lapte
cand cartofii sunt fierti,scurgem de apa si-i mixam cu unt si lapte
piureeul trebuie sa fie molcut...
2 comentarii:
Si eu am facut dar cu sos dulce, sunt tare buni trebuie sa incerc si varianta picanta! O zi minunata!
Da,Adela,chiar au un gust interesant,tre sa incerci!
Trimiteți un comentariu