Hello!

Ma bucur ca esti aici, sper ca retetele mele sa fie o sursa de inspiratie pentru tine.

joi, 25 august 2011

Chiftelute cu sos dulce-picant si piuree de cartofi

Avem nevoie de:
Pentru chiftelute
  • 1/2 kg carne de porc mai grasuta
  • 1/2 kg piept de pui
  • 200 g pesmet
  • 200-300 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 catei de usturoi
  • piper 
  • sare
tocam carnea
pesmetul il punem cu laptele sa se inmoaie
amestecam bine toate ingredientele

formam chiftelute
 prajim in ulei incins pana devin aurii

scoatem chiftelutele prajite intr-un vas cu servete absorbante,pentru a se scurge surplusul de ulei si le pastram la cald
pentru sos avem nevoie de:
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 500 g rosii tocate pasta rustica
  • 2-3 linguri de zahar
  • sare 
  • piper proaspat macinat
  • 2-3 foi de dafin
 procedam in urmatorul fel:
prajim in ulei ceapa tocata marunt pana devine sticloasa,punem pasta de ardei
adaugam rosiile pasta si putina apa
lasam la foc mic sa fiarba impreuna cu sare ,zahar ,piper,foaie de dafin cam 20 minute
daca dorim ca sosul sa fie mai fin,il trecem prin sita....eu il prefer ne pasat...
Pentru piuree de cartofi avem nevoie de:
  • 1,5 kg cartofi albi
  • apa
  • sare
  • 1/2 pachet de unt
  • 100-200 ml lapte
curatam cartofii,taiem cubulete si-i punem la fiert in apa rece cu sare,
 cand cartofii sunt fierti,scurgem de apa si-i mixam cu unt si lapte




 piureeul trebuie sa fie molcut...



Servim chiftelutele cu sos alaturi de piuree de cartofi....delicios!




2 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Si eu am facut dar cu sos dulce, sunt tare buni trebuie sa incerc si varianta picanta! O zi minunata!

Doina spunea...

Da,Adela,chiar au un gust interesant,tre sa incerci!