Hello!

Ma bucur ca esti aici, sper ca retetele mele sa fie o sursa de inspiratie pentru tine.

miercuri, 2 noiembrie 2011

Conopida cu sos de maioneza

Avem nevoie de:
  • 1 conopida
  • 2 oua
  • 300 ml ulei
  • 1 ceapa mica
  • 100g smantana slaba sau iaurt
  • 2 linguri mustar picant
  • sare
  • piper proaspat macinat
Procedam in urmatorul fel:
Desfacem conopida in buchetele nu prea mici,o spalam si o punem la fiert in apa cu sare.Cand este fiarta o strecuram si o lasam sa se raceasca.
Intre timp facem maioneza:
tocam marunt ceapa,o punem in vasul cu galbenusurile,punem cele doua linguri de mustar,sare si piper,apoi incepem sa mixam adaugand treptat uleiul..

cand maioneza este gata,adaugam si smantana,potrivim gustul de sare si piper

conopida racita o desfacem acum in buchetele mici  in vasul in care va fi servita

turnam peste ea sosul de maioneza.
Poate fi servita  la mese festive ca si aperitiv si nu numai.....
 Delicios...









Niciun comentariu: