Hello!

Ma bucur ca esti aici, sper ca retetele mele sa fie o sursa de inspiratie pentru tine.

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Ciorba de perisoare




Avem nevoie de:
  • 1 kg carne tocata din piept de pui si porc
  • 1 pachet de legume congelate (eu folosesc de la "Hortex"...foarte bune!)
  • 100 g orez
  • 2 oua intregi
  • sare 
  • piper
  • 1 ceapa uscata mare
  • 1 legatura frunze de telina si patrunjel
  • 2-300 g smantana peste 30% grasime sau frisca
  • sos de lamaie sau suc de lamaie
  • 1 lingurita "Maggi Secretul Gustului " Legume
 
 Pregatim perisoarele,amestecand carnea tocata,orez,oua,sare,piper,Maggi legume...

formam bilutele de carne...
 

in apa cu sare fierband,punem perisoarele si adunam spuma formata

taiem marunt ceapa
adaugam ceapa la ciorba...
lasam sa fiarba...
cand perisoarele sunt fierte,punem zarzavatul ...congelat! mai fierbem 5 minute ,apoi dregem ciorba...
este foarte important sa folosim smantana grasa sau frisca ,deoarece nu se "strange" la fiert in combinatie cu sucul de lamaie...daca totusi doriti o smantana slaba...o veti adauga in farfurie...

potrivim gustul de acru,sarat,piperat si mai adaugam verdeata taiata fin.
Foarte indragita aceasta ciorba,atat de catre adulti cat si de catre copilasi
delicioasa......







2 comentarii:

ciorba de perisoare spunea...

Arata foarte bine. O voi incerca si eu.

Doina spunea...

cu siguranta iti va placea,desi este simpla....
pupicei