Avem nevoie de:
- 1 kg carne tocata din piept de pui si porc
- 1 pachet de legume congelate (eu folosesc de la "Hortex"...foarte bune!)
- 100 g orez
- 2 oua intregi
- sare
- piper
- 1 ceapa uscata mare
- 1 legatura frunze de telina si patrunjel
- 2-300 g smantana peste 30% grasime sau frisca
- sos de lamaie sau suc de lamaie
- 1 lingurita "Maggi Secretul Gustului " Legume
Pregatim perisoarele,amestecand carnea tocata,orez,oua,sare,piper,Maggi legume...
formam bilutele de carne...
lasam sa fiarba...
cand perisoarele sunt fierte,punem zarzavatul ...congelat! mai fierbem 5 minute ,apoi dregem ciorba...
este foarte important sa folosim smantana grasa sau frisca ,deoarece nu se "strange" la fiert in combinatie cu sucul de lamaie...daca totusi doriti o smantana slaba...o veti adauga in farfurie...potrivim gustul de acru,sarat,piperat si mai adaugam verdeata taiata fin.
Foarte indragita aceasta ciorba,atat de catre adulti cat si de catre copilasi
delicioasa......
2 comentarii:
Arata foarte bine. O voi incerca si eu.
cu siguranta iti va placea,desi este simpla....
pupicei
Trimiteți un comentariu