Ia sa vedeti voi ce spaghetti a gatit Emilia,nepoata mea preferata.....m-a incantat reteta! De ce m-a incantat? Pentru ca,sosul din carne tocata.etc...ce se foloseste la spaghetti,nu este pe gustul meu,mi se pare "aspru" {este doar parerea mea!...este voie sa mi-o spun,nu?) , prefer aceasta reteta, pentru ca ador chiftelutele,perisoarele,buletele.....pe langa faptul ca sunt gustoase,mai au si un aspect apetisant si atragator...Este un preparat destul de popular ,avand in vedere ca simpaticele personaje din cunoscutul desen animat Doamna si Vagabondul,la cina lor romantica....au consumat "Spaghetti with turkey meatball" <:-p
dar sa vedem cum le preparam.....
avem nevoie de: pentru mingiute:
formam mingiutele....
apoi le prajim doar de jumatate!
in ulei incins....miscand tigaia pentru a le cuprinde uleiul....
taiem foarte fin ceapa,o prajim putin in cele 3 linguri de ulei,punem usturoiul,la fel ,tocat foarte fin si prajim doar 10 secunde,apoi turnam continutul conservelor de rosii,punem oregano,cimbru,sare piper si fierbem la foc mic,sub capac 30 minute.....sosul format se trece impreuna cu mingiutele in vasul in care am prajit si se mai fierb inca 15 minute....
dar sa vedem cum le preparam.....
avem nevoie de: pentru mingiute:
- 700g carne tocata de curcan sau de pui(nu din piept,pentru ca se intareste la gatit!)
- 100g parmezan razuit fin
- 100g pesmet fin
- 1 ou mare
- 100 ml lapte
- 1 buchet de patrunjel verde
- sare
- piper proaspat rasnit
- 100 ml ulei pentru prajit mingiutele
formam mingiutele....
apoi le prajim doar de jumatate!
in ulei incins....miscand tigaia pentru a le cuprinde uleiul....
scoatem mingiutele si le pastram intr-un vas la cald...
pentru sos avem nevoie de:
- 1 conserva de rosii zdrobite,pasta rustica
- 1 conserva de rosii taiate cubulete
- oregano,cimbru uscat sau proaspat
- 4-6 catei de usturoi
- 1 ceapa de marime medie
- sare
- piper proaspat rasnit
- 3 linguri ulei de masline
taiem foarte fin ceapa,o prajim putin in cele 3 linguri de ulei,punem usturoiul,la fel ,tocat foarte fin si prajim doar 10 secunde,apoi turnam continutul conservelor de rosii,punem oregano,cimbru,sare piper si fierbem la foc mic,sub capac 30 minute.....sosul format se trece impreuna cu mingiutele in vasul in care am prajit si se mai fierb inca 15 minute....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu