Hello!

Ma bucur ca esti aici, sper ca retetele mele sa fie o sursa de inspiratie pentru tine.

miercuri, 4 ianuarie 2012

Ciorba de peste



Am promis doamnei Laura Laurentiu ca voi posta și eu câteva rețete culinare coreene pe care le gatesc  frecvent si de care suntem tareee incantați! Eu personal sunt fascinata de tot ce înseamna Coreea! Mâncarea lor se gătește foarte repede,este deosebit de gustoasa și poate fi salvarea noastră atunci când suntem în criza de timp...Acum nici ingredientele nu mai sunt o problema,avem din cate eu știu doua magazine online cu produse originale coreene la CLUJ și MANGALIA ,deținute de oameni deosebit de amabili .Asa ca ...haideți sa încercam și ALTCEVA...!
Azi va propun ciorba de peste...
Avem nevoie de:
  • 500g file de peste marin cod,merlucius
  • 1 ceapa de mărime medie
  • 1 dovlecel 
  • 4-5 caței de usturoi
  • 1 lingura ulei de susan
  • 100 ml ulei vegetal pentru prăjit pestele
  • 100 ml sos de soia
  • piper proaspăt măcinat
  • putina sare pentru peste
  • faina alba pentru peste
  • 1 lingurița de fulgi de ardei iute Gochugaru
  •  1 lingura de pasta de soia Goghujang
  • dacă nu ați achiziționat încă produsele coreene,ciorba este la fel de buna...adaugăm putina zeama de lămâie și ardei iute autohton!
procedam în următorul fel:
pestele ,recomand peste proaspăt...cel congelat are foarte multa apa,dar știți și voi asta,nu??!!deci...spălam pestele,îl uscam bine în șervetele absorbante,tăiem bucatele mici...punem sare,piper,le dam prin faina alba,apoi prăjim în ulei fierbinte pana devin aurii
în tigaia (wok,dacă aveți) în care am prăjit pestele se vor gati și legumele,doar aruncam uleiul deja folosit si punem 1 lingura de ulei vegetal și o lingura de ulei de susan,apoi ceapa ,dovlecelul și usturoiul,la foc mare prăjim 2-3 minute mișcând tigaia,știți voi cum....asa cum fac bucătarii experimentați... :))!!
punem sosul de soia ...2 minute ...
fulgii de ardei Gochugaru si pasta de soia Gochujang
apoi punem apa fierbinte cat sa treacă cam 2 cm peste legume
acum punem bucățelele de peste prăjit și luam de foc
totul trebuie sa dureze 5-6 minute! putem acri cu putina zeama de lămâie...

se servește cu orez fiert și este delicioasa,atenție! este picanta...dacă nu preferați tare iute,reglați condimentele după gust...



Niciun comentariu: