avem nevoie de:
- 1 kg cartofi albi
- 2 oua
- 100 g unt
- sare
- 200-300 g faina alba 000
- 1/2 kg prune
- 150 g zahar pentru prune
- scortisoara pentru prune
- 300 g pesmet
- 100 g unt
- putin ulei
- 200 g zahar pentru pesmet
- scortisoara pentru pesmet
pregatim prunele de seara,pentru a se patrunde cu zahar si scortisoara ...spalate,desfacute si taiate bucatele,depinde de marimea fructelor...eu le-am taiat in 4...
a doua zi le punem sa se scurga de tot siropul.....
curatam cartofii,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa rece cu sare...cand au fiert ii punem in strecuratoare sa se scurga bine de apa...
apoi ,impreuna cu 100 g unt facem un piuree de cartofi mixand bine pana obtinem o pasta fina
lasam piuree-ul sa se raceasca complet!!!!!!!
adaugam doua oua si mixam din nou....
punem faina alba si facem un aluat molcut framantand foarte usor ...
impartim aluatul in mai multe bucati,facem sul si taiem bucatele cat o nuca....
modelam asa cum vedeti...punem 1/4 pruna si inchidem biluta ...ne ajutam cu faina...nu multa!!!
punem gombotii la fiert...in apa clocotind usor...
pregatim pesmetul.....
intr-o craticioara punem putin ulei sa se poata topi untul fara sa-l ardem...
punem cam 300 g pesmet...
prajim pesmetul pana capata o culoare brun-aurie.....il scoatem intr-un alt vas...lasam sa se racoreasca putin,punem zahar cam 200 g si scortisoara...amestecam bine...
gombotii fierti bine...ii dam prin pesmet,miscand circular vasul....pana sunt inveliti total in amestecul de pesmet cu zahar...
aceasta reteta o am de la tusa Cica ..este cea mai reusita reteta de gomboti ......sunt deliciosi!
3 comentarii:
Hm ce as musca eu din gombotul acela!
Ioi da bine arata! No... amu' ma si apuc sa-mi fac!!!
Reteta verificata. Super delicios si deloc greu de preparat yum yum yum
Trimiteți un comentariu