Hello!

Ma bucur ca esti aici, sper ca retetele mele sa fie o sursa de inspiratie pentru tine.

sâmbătă, 6 decembrie 2014

Prajitura de Craciun

                                  Pentru aceasta prajitura fina si delicioasa avem nevoie de:
Pentru 4 foi:
  • 10 albusuri de ou
  • 300g zahar tos fin
  • 300g nuca macinata
  • 2 linguri de faina alba 000
  • 2 plicuri zahar vanilat
Procedam in felul urmator:
separam ouale,
albusurile se bat cu 300 g zahar si zaharul vanilat



cand spuma este gata, se amesteca usor cu telul, cu nuca macinata si faina...

se imparte in patru parti, apoi se intinde cate o parte pe dosul tavii, pe hartie de copt
se coace 20 de minute la 180 grade C, apoi se mai lasa 5 minute la 150 grade C



se indeparteaza hartia de copt si se lasa foile la racit.

Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 100 g zahar brun 
  • 200g zahar tos fin
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri de cacao de calitate sau 2 tablete de ciocolata neagra 85% 
  • 250 g unt 80% grasime
galbenusurile zaharul si vanilia le mixam pana compozitia arata ca o crema
punem apoi totul intru-n vas pe foc FOARTE mic, adaugam cacaoa sau ciocolata rupta in bucatele si amestecam cu un tel pana se ingroasa, apoi racim
 untul il mixam spuma, adaugam crema de ciocolata si mai mixam pana se omogenizeaza crema.

Umplem foile cu crema, lasam putina crema pentru deasupra, o intindem bine in strat subtire, razuim ciocolata si cam atat...



 Da, chiar este potrivita aceasta prajitura pentru masa festiva de Sarbatori!




Niciun comentariu: