Un desert usor,delicios si de mare efect vizual,care va va completa cu succes aranjamentul unei mese de sarbatoare.
Avem nevoie de:
Procedam in urmatorul fel:Avem nevoie de:
- 500g morcovi razuiti prin razatoarea mica
- 250 g zahat tos
- 150 ml apa
- 1 lamaie ,sucul si coaja razuita
- 50 g zahar tos pentru invelisul exterior al bomboanelor la final
- frunzulite verzi in cazul meu de buxus
curatam,spalam si dam pe razatoarea mica morcovii.
Punem intr-un vas apa,zaharul si sucul de lamaie la fiert.
Adaugam morcovul razuit ,coaja de lamaie si fierbem la foc mic pana scade tot lichidul,obtinand o pasta groasa.
Lasam sa se raceasca,apoi luam cate o lingurita de jeleu si o modelam in mainile usor umede formand bomboane sferice,le dam prin zahar tos si montam cate o frunzulita verde.
aranjam pe platou si...gata!
Printre toate deserturile unei mese festive,aceste bomboane-jeleu va vor incanta prin gustul fresh-acrisor...
Delicios!
6 comentarii:
Arată foarte bine, felicitări! Simplu de făcut și de efect, exact tipul de dulciuri care îmi plac mie, așa că sigur le voi încerca cândva!
Multumesc Georgiana pentru aprecieri!
sigur o sa-ti placa...
pupicei
La cat mai multe astfel de articole. Bravo!
Multumesc frumos romaniapitoreasca!
Arata apetisant.
Dna.Doina , aveti aici niste bunatati rafinate !:)
Like !:)
Trimiteți un comentariu